Welcome to Blogberry Emry, feel free to leave comment....if you feel uneasy with any post in this blog, simply click the top right button a.k.a close. thank you

Page Views

Follow jer tak kena bayar pon

:: Kisah Ibu Kos yang Penipu ::

Tersebut lah kisah seorang pemilik Kos di Tanjung Duren Barat di samping kali yang 'bersih'.....



04/02




Hari yang sial! kos yang haunted telah diselubungi kegelapan. bangun-bangun jer taw rase macam dalam gua! Paham-paham la tradisi kecemerlangan kos Mey-Mey yaitu, sama ada putus elektrik atau tak ada air...memang kebijakan! Aku dengan hangin nye terpaksa la melepakkan diri di UKRIDA...duk kos wat sakit ati jer bergelap!




Rini kami nak p Mangga 2 tapi walaupun agak telat dapat gak la beli barang yang aku list dalam pale otak semalam yaitu :







jam G- Shock
Rp 150, 000 = Rm 52





Perfume Creed (For Men)
Rp 50, 000 = Rm 17.40





Perfume Gucci Envy Me
Rp 50, 000 = Rm 17.40



Perfume Clinique Happy Heart
Rp 50, 000 = Rm 17.40

Ok, nak sambung balik cerita aku tadi. Balik-balik dari Mangga 2(sungguh penat) aku bertambah bengang bila Lantai 1 masih macam gua. Aku tekad x nak bayar duit bulan ni selagi Mey-Mey si tua kerepot tu x repair! Geram taw x, time kutip duit laju aja datang terhegeh-hegeh tapi bila dah dapat duit kebajikan kami diabai! ni hah AC masih belum dibaiki...ikut ati nak campak aja ngan bata...!
xper xper t aku bazir letrik n air ko si tua biar padan muka ko bayar bil! Puas ati aku! Yang aku sakit sangat ni dah la minggu ni nak balik Malaysia ada ke patut si tua kerepot ni suruh bayar sewa sebulan??? BABI punya ibu kos!! Pembohong!!! Patut la banyak yang tak nak tinggal kos kamu!
Aku sabar jer lagi...mlas nak bukak mulut....kamu tipu lagi aku Mey-mey siap la aku tak nak bayar duit sewa kamu...baik aku BLAH jer dari kos kamu!!!
~ x' emriust 04/02/2009 ~

5 Responses so far.

  1. weh..
    ko xkol ke ibu kos ko yg pendusta tuh suruh die check n repair..
    teroknye perangai die
    terok2
    haih..pe la

    hebat shoppin
    hahaha

  2. x'emriust says:

    hahaha dah tp hampeh...taik punyer ibu kos...dah la cuti ni pun kene bayar duit kos...sakit ati!!!

  3. memang ler cuti kene bayar kos bro..
    cool~

    peace!

  4. x'emriust says:

    haish memang taw kene byar tapi awl2 ritu die cakap free...penipu tuh...awal2 cakap senang skek ni ckp belit2...dah ler duit muka rm200 burn kalo nk kuar...ritu janji lpas 6 bulan bley dapat duit muka balik..!

  5. x'emriust says:

    aku ckp face tu face g taw...die angguk jer tanda paham2 ayam.....geram jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fanpage [Sudi-sudikan LIKE]

Click! Click!