Welcome to Blogberry Emry, feel free to leave comment....if you feel uneasy with any post in this blog, simply click the top right button a.k.a close. thank you

Page Views

Follow jer tak kena bayar pon

## Toko Buku Uranus : Penipu...BOIKOT! ##




Toko Uranus a.k.a. Toko Lidah Bercabang

Sebelum post ini dimulai apa kata tengok dulu foto diatas puas-puas....agak-agak ada yang taw di mana toko tu berada? Yang duduk (termasuk yang berdiri n berjalan jugak!) Tanjung Duren Selatan msti taw punya kan? Hari-hari kot pergi...law macam kitaorang yang duduk Greenville ni mybe x da kederat nak smpai sana...ke toko dekat-dekat Greenville sudah..semua ada...dari kedai snooker sampai la ke cyber cafe.

Tadi jam 11 selepas abes kuliah biokimia dr. Susanti aku mengayuh la basikal (speda) ke Toko Uranus....eh3 macam x sedap pulak kan..tukar2..ke Toko Lidah Bercabang nih...niat nak beli buku Gizi sudah mau exam Senin ni kan...so tunggu apa lagi kena la pergi beli buku....mau harapkan dosen...mimpi aja la...(kekompetensian)

Masuk-masuk je kedai tuh sudah la panas..x mampu nak beli air-cond maybe...jemput pelanggan pun jangan harap la...so aku masuk saja la macam gaya pencuri seket konon nak bagi diorang cuak..ahahahah....

Aku tanya la mas yang dok bergayut dengan henset nya tuh..buku gizi ada ke x...beliau dengan muka kucing gersangnya mengatakan..."belum ada". So aku ingat mau titip je la bayar dulu then bila dah sampai petang nanti ambil la....mula-mula bila tanya harga, mas muka kucing gersang itu jawab, "Rp 32 000". Then aku consider lagi..then bila tangan gerak 3 inci ke arah wallet...mas bermuka kucing gersang tu mngerang dengan berkata, "Rp 34 000 mas harga udah naik" Aik? cepatnya harga naik...nak korek hidung pun x sempat rasanya.

Then setelah beberapa saat terjepit di antara dua harga...mas itu buat kezutan lagi....dengan membuat gersangan klimax dengan menyatakan "Rp 36 000" setelah melihat aku mau bayar tunai....Wah3...kalaw tokey balak wat macam ni memang x payah jual balak dah besok-besok...goyang "tuuuttttt"(sensored) pun duit masuk...ahahahah...


Memandangkan ujian gizi dah dekat aku dengan berbesar hepar nya mengeluarkan Rp 50 000 untuk membayar duit buku itu....Sekian..wassalamu.


Posted by :

x'emriust Yang Terkecewa (upss Adib pinjam jap taw nama kamu)
31/10/2009

2 Responses so far.

  1. ticnube says:

    blja kat indon gak ke.. amik medic kew...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fanpage [Sudi-sudikan LIKE]

Click! Click!