Welcome to Blogberry Emry, feel free to leave comment....if you feel uneasy with any post in this blog, simply click the top right button a.k.a close. thank you

Page Views

Follow jer tak kena bayar pon

@@ Suntik Menyuntik @@



Pagi ini (05/12) anak kuliah CD ada praktikum Patologi Klinik yang mana kitaorang perlulah mengambil darah 2 orang dari ahli kelompok kami untuk dilakukan pemeriksaan LED darah di mana kami perlu mengambil darah dari seorang laki-laki dan seorang perempuan lalu dibezakan setiap satu kadar plasma darah mereka. Saya dapat kelompok D9 dengan anggota kelompoknya saya, Danny, Peter, Isabella, Lydia, dan Wendy. Pada awlnya semua wat muka cuak sebab masing-masing macam teragak-agak siapa nak berkorban darah..huhuhu bukan tu je kene berkorban lengan gak sebab......andai darah x keluar kene cucuk sampai keluar ...ngee....


Pagi itu praktikum dimulai dengan kelompok C dulu sebab memang itu waktu diorang n kelompok D melayan mikroskop..huhuhu..kot2 ada movie best ke..[korang ingat bioskop (cinema) apa?]. Then ampai lah jam 0920 waktu kelompok D untuk menjalankan misi berdarah huhuhu....mula-mula semua duk melopong jer sebab masing-masing cuak nak tunggu dokter ada di sisi...HMmmm..law saya lak tengah mencari OP (orang percobaaan) untuk dilakukan eksperimen..ngeee....yang seronoknya si Isabella dah menyerah diri suruh saya suntikkan die..Aiyak.....punya la terkejut saya...eee x berani lah kang luka anak perempuan orang..huhuu

So, saya car la OP laki-laki, usha-usha nampak Shahir macam sesuai jer....ngeh3...orang lain pulak dok sebok tengok demo kelompok lain...aiyaa diorang nih.....jangan buang masa weh....! Huhuhu.....saya malas nak tunggu diorang lah..pe lagi dengan muka confident (muka jer tangan yang pegang jarum suntik ni x confident lagi) terus ikat lengan atas si Shahir supaya disekat pengaliran darah...huhuhu

Setelah belajar dari teori dari dr. Reggy, so saya langsung la suntik Shahir di daerah media cubiti, jarum dah masuk suku nih..aiya....darah x keluar-keluar lagi...lub dub lub dub....cuak dah ni...ke darah lutsinar si Shahir nih? huhuhu....gaya dah nak macam dokter dah siap ada amik gambar g..ngeh3.. diorang x taw saya rasa macam nak terkentut je cuak gila2 sebab x jumpe salur darah die huhuhu...Saya gerak kiri kanan sket cari pembuluh darah vena dia aish x ketemu2..last2...surrender la sian si Shahir sakit lak die...huhuhu

p/s : padahal pembuluh vena tu sebelah jer jarum tu...grrr..panas2 gua....

Then Peter ganti tempat saya gaya macam dh pro jer..padahal tanya saya camne nak buat haiya....xpe2..saya bantu die cari pembuluh tu then setelah jumpe terus suntik..yeah.....memancut2 darah keluar...[percaya ker]??
hahahaha..xde la darah tu memancut masuk tapi masuk dalam penyuntik tu lah huhu....then selesai punksi darah dari laki-laki.

Now proceed to punksi darah perempuan....sukarelawati nya adalah....Wendy! jiaahh...berani eh dia? Punksi darah si Wendy pula dilakukan oleh si Danny sebab saya x berani nak ambil darah gurl ni sebab tangan die kecil amat...huhu mesti pembuluh darah pun kecik...

ini dia Danny sedang menyuntik lengan si Wendy...sian dia muka dia merah ketakutan huhu

jiaaahhh...tusuk lagi Danny tusuk...Ayo! hahaha...


yang kiri tu Shahir punya, yang kanan Wendy punya

Setelah selesai kesemua darah tadi dilakukan pemeriksaan dengan cara Westergreen selama 1 jam. Hujan pulak tetibe terpaksa stop for now ok? nak p mandi hujan jap huahuahua....

posted by :

x'emriust


3 Responses so far.

  1. Mira Mior says:

    fuyooohh .. terernye!!
    bestnye :)
    mak sedara saya pun pakar patalogi :)
    Dr. Norain.. huhu~~
    all the best!

  2. Mira Mior says:

    fuyooohh .. terernye!!
    bestnye :)
    mak sedara saya pun pakar patalogi :)
    Dr. Norain.. huhu~~
    all the best!

  3. x'emriust says:

    huhuhu kitaorg amik dokter biasa jer tp belajar semua la dr patologi smpai ke mikrobiologi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fanpage [Sudi-sudikan LIKE]

Click! Click!