Welcome to Blogberry Emry, feel free to leave comment....if you feel uneasy with any post in this blog, simply click the top right button a.k.a close. thank you

Page Views

Follow jer tak kena bayar pon

Kapur Ajaib


Assalamualaikum & selamat malam geng blogger =)

Malam-malam buta ni aku saja-saja buat 'lawatan rasmi' ke blog-blog mereka yang tinggalkan link di blog aku...Nice jugak post diorang..hehe..post aku ni ala-ala kadar je...sorry je guys... Anyway waktu blogwalking tadi aku terjumpa lah satu post tentang cara nak halau lipas (Indonesia : kecoa). Then muncul la idea untuk tulis post ni.he3..Kalau korang yang dari Malaysia nak tau di sini (Indonesia) ada satu produk namanya "kapur ajaib" huhu [tak boleh digunakan untuk kapur kasut ye!]

Kapur ajaib? Apa tu? Ahha..tengok dulu gambarnya di bawah...



Apa yang korang nampak? Nampak tak 3 anak panah tu? Haa...anak panah tu menerangkan bahwa kapur ni dapat digunakan untuk halau lipas & semut.

Murah je kapur ni kat sini sekotak kecil harganya dalam RM 1.50 (Rp 5000)


p/s : kapur ni boleh digunakan untuk halau lipas, semut & segala binatang yang merayap tapi tak berkesan untuk halau nyamuk..[sebab tu ada ridsect & shieltox hehe]

Anda semua kalau sudi LIKE lah my page kat Facebook ye! Thank you.


posted by,

x'emriust


2 Responses so far.

  1. hoo..kecoa tu lipas eaaa.. =p

  2. x'emriust says:

    yep..bahasa indonesia nya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fanpage [Sudi-sudikan LIKE]

Click! Click!