Welcome to Blogberry Emry, feel free to leave comment....if you feel uneasy with any post in this blog, simply click the top right button a.k.a close. thank you

Page Views

Follow jer tak kena bayar pon

Google World...!!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera geng blogger :)


Note emry :

1. Kome memang baik kalau sudi KOMEN entri

2. Kome sangat baek kalau sudi FOLLOW Blogberry Emry

3. Kome memang antara yang terbaik kalau sudi klik IKLAN... TAPI....

4. Kome tersangat sporting kalau sudi klik LIKE pada fanpage Blogberry Emry sbgai tanda sokongan pd emry.Kepada pengunjung setia Blogberry Emry, saya ucapkan terima kasih kalau sudi datang lagi ye? Hari ini emry nak kongsi dengan anda serba sedikit tentang google...tak banyak pun jangan risau...seperti biasa jalan-jalan cari info..lastly terjumpalah beberapa update terkini tentang syarikat enjin cairan yang terbesar siapa lagi kalau bukan Google Inc.

Jika kome perasan hari ini (1/5/2011) pada web google akan terpapar gambar seperti di bawah.
Kome pasti sudah sedia maklum, Google memang selalu mengingatkan kepada pengguna nya tentang hari-hari penting di seluruh dunia salah satu nya seperti hari ini, yaitu Hari ulang tahun yang ke-160 sempena Hari Pesta Sedunia [more info].

Menariknya, bila kome gerakkan mouse pada gambar tersebut, kome
dapat melihat apa yang menjadi tarikan pada pesta tersebutPesta sedunia yang pertama ini dinamakan sebagai "The Great Exhibiton" telah diadakan di Crstal Palace, taman Hyde, London pada tahun 1851 hasil dari idea yang dicetuskan oleh Putera Albert, suami kepada Ratu Victoria. Pesta tersebut telah memberikan impak positif kepada perkembangan dalam aspek kehidupan masyarakat termasuk seni reka, hubungan perdagangan antarabangsa, dan juga perlancongan.

Tarikan utama pada pesta tersebut adalah pavillion kebangsaan yang dihasilkan oleh negara peserta.


Selain itu, pada waktu yang sama juga, pihak Google telah melakukan beberapa perubahan pada logo webnya. Jika kome ingat, logo lama Google adalah berbentuk "bola Pokemon" 3D....
Tetapi sekarang logo tersebut telah digelek oleh steamroll menyebabkannya menjadi pipih lalu terjadilah logo bar mereka seperti sekarang =)

Makin cantek ke makin buruk?Kalau yang ini lak, logo baru untuk Google OS.


Err...kalau yang ini Google jadi kan home page
untuk memperingati hari apa ye?


Celoteh Emry : Pembangun Google ini memang kreatif & berimaginasi tinggi =D


LIKE? ..Share pada kawan kome pun boleh..just click LIKE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fanpage [Sudi-sudikan LIKE]

Click! Click!