Welcome to Blogberry Emry, feel free to leave comment....if you feel uneasy with any post in this blog, simply click the top right button a.k.a close. thank you

Page Views

Follow jer tak kena bayar pon

PhD : Perasaan Hasad Dengki...!!!


Assalamualaikum & salam sejahtera gengblogger :)




Hari ini mood emry agak kacau sikit lah gara-gara telatah satu kelompok Erdogan Melayu di Jakarta di sini yang ibarat anak kecil padahal dah belajar sampai tahap Universiti sudah..... dan terlalu taksub dengan perasaan hasad dengki atau lebih sinonim dengan akronim PhD...yeahhh..siapa lagi kan...


Agaknya memang susah kot berurusan dengan orang yang mengamalkan perangai "cipak" ni.....ibarat sang semut, "bila jalan sendiri mati jika kena pijak tapi bila berkelompok pijak dengan steamroll pun tak mati".....opss agak hiperbola di situ...


Backstabbers pun memang dah lumrah kehidupan emry di sini....ibarat garam dalam masakan....kalau tak da garam maka tawarlah rasa masakan tersebut. Sabo jelah 2 tahun je lagi nak jumpa muka-muka toya tu...~~



Bukan sekali, bukan dua kali...tapi berkali-kali dan berbahagi-bahagi mereka melakukan penganiayaan secara fisikal, mental dan emosi kepada emry. Semoga si anu anak kepada si anu diberikan hidayah oleh Allah supaya tak terlalu menghitamkan dan membusukkan hati dan menghentikan segala perbuatan dajal baik secara rohaniah atau lahiriah...[sia-sia tonggang tonggek sembayang, pergi usrah sana-sini]...


Jom kita jenguk sekejap status bertaraf diva dari deme-deme ni beberapa bulan yang lepas......agak-agak boleh menang award tak?







Emry sebenar memang tak minat join Twitter memandangkan Twitter ni dah ibarat sungai dosa sebab 24 jam sentiasa mengalir dosa.....free-free je beb...tak payah susah-susah nak merompak, merogol & membunuh demi mencari dosa!!! Join je Twitter..

Part paling best bila cerita tentang Facebook sebab dalam web sosial ni ada satu perkataan dengan fungsi khas, yaitu "unfriend". Perkataan ini sangat keramat bagi para pengguna Facebook memandangkan ikatan persahabatan itu begitu mudah dijalin & dihapuskan dengan simbolik 1 klik pada perkataan "unfriend" tersebut....memang perfect!!! haha..hal inilah yang emry alami sejak 3 tahun yang lalu sampai saat ini, pada awal tahun belajar di sini memang add beratus-ratus kawan...then...slow-slow se'anu' demi se'anu' mengundur diri dari friendlist emry...huhuhu emry tak ambil pusing pun sebab memang tak luak sekalipun mereka ada dalam list friend emry....setakat nak tambah jumlah kawan dari 1000 menjadi 1001 je..apa lah sangat.....hak...hak...hak..

"Thanks korang sebab unfriend emry" Tak payah susah-susah emry kena unfriend dengan deme ni...

Agaknya ada hikmah juga kerajaan Malaysia membuka biasiswa kepada bukan Bumiputera supaya orang Melayu ni boleh belajar bergaul & belajar living skill dengan bangsa lain..jangan cuma duduk dalam koloni tersendiri je.....tak kemana nanti yob! Duduk dalam takuk lama la jawabnya kalau gitu~


Maaf kalau ada si anu anak kepada si anu terbaca entri ni lalu "terasa" dengan kata-kata emry di atas sebab memang tak dinafikan agak pedas lah...sebab emry memang niat ikhlas [tangan di dada, mata ke atas] menegur si anu anak kepada si anu tu....



- pecinta kedamaian -


Jika tak kesah, share kan kudrat kome untuk klik --> Blogberry Emry

4 Responses so far.

  1. bery aku tatau la aku komen kat tempt betol ke salah sbb aku tak paham sgt.. sori aku niuh bute it... anyway.. hasad dengki ni penyakit phd.. ssh manusia cm ni

  2. kak Lamp, emry nak cerita dekat sini pun tak guna sebab nanti deme-deme ni tak boley nak terima kenyataan...nanti mula lah masing-masing melatah....nak pukul sana pukul sini...type hero kampung Meleis ....biasalah.....

  3. tau xpe..PHD ni kt mn2 je ade bro..sukar nk bendung

  4. Syafiq Rosli, kalau sampai ke liang lahad pun macam tu jugak....memang haruuuuu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fanpage [Sudi-sudikan LIKE]

Click! Click!